Bevaringscenter Nordjylland Bevaringscenter Nordjylland ForsideExtranet login

Vores Kulturarv i Vesthimmerland

Når borgerne ikke kommer til museet, må museet rykke ud til borgerne. Det er årsagen til, at Vesthimmerlands Museum har købt en campingvogn og ombygget den til rullende kulturarvskontor. Vognen tager på 4-månederes rundtur i Vesthimmerland, hvor museets medarbejdere vil informere om kulturhistorie, fortidsminder og seværdigheder i lokalområdet. Samtidig ønsker museet at indsamle fortællinger og data om den lokale kulturarv: Hvad er kulturarv? Hvad er kulturarven i Vesthimmerland? Hvad skal vi indsamle, bevare og forske i? Hvilken rolle har kulturarven i det moderne samfund?

 

Med dette tiltag går Vesthimmerlands Museum helt nye veje i den danske museumsverden. Det er nemlig første gang i de danske museers historie, at et statsanerkendt museum tager på en så omfattende rundtur i sit geografiske ansvarsområde for at skabe en bred dialog om kulturarven.

 

Tre gange besøger medarbejdere fra Bevaringscenter Nordjylland campingvognen og fortæller om bevaring og arbejdet med konservering af museumsgenstande. Det er 29. maj i Aalestrup, 11. juni i Løgstør og 9. juli i Hvalpsund. Alle dage kl. 11-15.

 

Du kan her se, hvornår campingvognen kommer til din by.

 


Det rullende kulturarvskontor fra Vesthimmerlands Museum er her parkeret i Løgstør. Foto Hanne Billeschou Juhl.

 

Accepter cookies

Som de fleste andre hjemmesider bruger bcnord.dk cookies blandt andet til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og til at optimerer hjemmesiden for både dig og andre brugere.