Bevaringscenter Nordjylland Bevaringscenter Nordjylland ForsideExtranet login

Skadet mindesten i Skagen renset

Mindestenen i Byfogedskoven i Skagen, som i slutningen af januar 2009 blev udsat for groft hærværk, er blevet afrenset af medarbejdere fra Bevaringscenter Nordjylland. Ved hærværket blev mindestenen overhældt med maling, og der blev sat ild til et klæde, der var hængt over stenen.

 

Stenen er rejst over kancelliråd og byfoged Ole Christian Lund, der var byfoged i Skagen 1803-1825. Peter Severin Krøyer har tegnet mindestenen og modelleret forlægget til bronzeudsmykningerne, som pryder stenen, der er klassificeret som fredet fortidsminde.

 

Sten og bronze blev afrenset med malingsfjerner og hedvandsrenser, og arbejdet blev udført af stenkonservator Mette Westergaard Nielsen og kulturhistorisk konservator Hanne Billeschou Juhl. Støbning af et manglende 1-tal og pålodning af nitter på fire bogstaver vil efterfølgende blive udført af bronzestøberiet Storm i Aalborg.

 


Ved hærværket blev mindestenen overhældt med maling, og der blev sat ild til et klæde, der var hængt over stenen.

 


Mindestenen i Byfogedskoven i Skagen efter det grove hærværk.

 

Mindestenen er afrenset og pryder nu igen Byfogedskoven.

Accepter cookies

Som de fleste andre hjemmesider bruger bcnord.dk cookies blandt andet til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og til at optimerer hjemmesiden for både dig og andre brugere.