Bevaringscenter Nordjylland Bevaringscenter Nordjylland ForsideExtranet login

Særker Sørensen malerier flyttes fra Skråen

Når spillestedet Skråen flytter fra Strandvejen i Aalborg til nye lokaler i det renoverede Nordkraft, bevares en del af Skråens historie. Seks malerier, som den lokale og nu afdøde kunstner Jørn Særker Sørensen har malet i store ninduesnicher flyttes nemlig med til Nordkraft.

 

Jørn Særker Sørensen (1939-2007) var uddannet litograf og debuterede i 1963 som autodidakt billedkunstner.

Egentlig havde Særker Sørensen lovet Skråen at lave nye malerier til lokalerne på Nordkraft, men Særker døde desværre i 2007 og Skråen besluttede derfor at flytte de gamle malerier med.

 

Oprindeligt blev de gamle vinduesnicher blændet som lydisolering, men Jørn Særker Sørensen syntes, at de var kedelige og tilbød at dekorere dem. Det blev til seks store malerier, hver på ca. 160x225 cm. Ganske givet var det ikke meningen, at malerierne skulle tages ned igen, for de blev malet må tapetserede gipsplader, der var sømmet og skruet til underlaget.

Skråen bad Bevaringscenter Nordjylland om at forestå nedtagning og genopsætning af malerierne. Nedtagningen blev besværliggjort af, at det ikke var muligt at komme til at løsne malerierne fra bagsiden, så de måtte i stedet skæres fri fra forsiden.

Inden ophængning på Nordkraft renses og ommonteres malerierne af Bevaringscenter Nordjylland.

 


Maleri skæres fri fra vinduesniche.

 


Toppen af maleri løsnes fra underliggende murværk.


Endnu et maleri på skrøbelige tapetserede gipsplader er løsnet. Fotos Ole Jespersen

Links

Skråen

Nordkraft

Accepter cookies

Som de fleste andre hjemmesider bruger bcnord.dk cookies blandt andet til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og til at optimerer hjemmesiden for både dig og andre brugere.