Bevaringscenter Nordjylland Bevaringscenter Nordjylland ForsideExtranet login

Kursus om lys i udstillinger

I samarbejde med Nordjyske Museers Udviklingsråd (NMU) arrangerer Bevaringscenter Nordjylland et lyskursus med Eskild Bjerre Laursen*
 
Det foregår torsdag d. 12. september 2013 kl. 9.00-15.00 hos Bevaringscenter Nordjylland

 

Formålet med kurset er at give kursisterne et bedre redskab, når der skal vælges den rette belysning og lyssætning i udstillinger. Vi vil gennemgå de mest elementære teoretiske forhold omkring lysstyrke, farvegengivelse og øjets opfattelsesevne. Vi vil i praksis se nærmere på skyggedannelse og forskellige slags overflader. Hvordan præsenterer man en given genstand bedst, og hvordan undgår man spejling i montreglasset? Brug af farvet lys. Dynamisk lys. Lys som stemnings- og rumdannende faktor. Vi vil også komme ind på anlægs- og driftsomkostninger, varmeudvikling og selvfølgeligt bevaringshensynet, som ofte sætter præmisserne for de valg der kan træffes.

 

Pris: Medlemmer af NMU og brugere af Bevaringscenteret, vil kunne deltage i kurset til en fordelagtig pris af 350.- kr.  Øvrige betaler 550.- kr.

 

Der vil blive serveret frokost, kaffe og vand. (Inkluderet i prisen)

 

Kursusafgiften indbetales til Bevaringscenter Nordjylland på kontonummer: 3463 3726033897.
Beløbet bedes indbetales senest torsdag. d. 5 september

Der er et begrænset antal pladser, og det er derfor kun muligt at tilmelde èn person pr. institution.

 

Tilmelding til bcn@bcnord.dk eller tlf. 9829 2455 foregår efter princippet først til mølle. Tilmeldingsfrist: mandag d. 2. september.

 

* Eskild Bjerre Laursen er udstillingsarkitekt og indehaver af firmaet Udstillingsarkitekt. Eskild har en lang baggrund i museumsverdenen og kender derfor de krav og udfordringer, der er i forbindelse med museumsudstillinger. Eskild har afholdt talrige foredrag om belysning og lyssætning i udstillinger og holder sig stadig opdateret med ny viden på et område, som udvikler sig hurtigt.

Se Eskild Bjerre Laursens hjemmeside her

 

Accepter cookies

Som de fleste andre hjemmesider bruger bcnord.dk cookies blandt andet til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og til at optimerer hjemmesiden for både dig og andre brugere.