Bevaringscenter Nordjylland Bevaringscenter Nordjylland ForsideExtranet login

Kursus i digital bevaring

Den 23 september afholdt Bevaringscenter Nordjylland kursus i digitalisering af analog lyd og billede. Kurset blev arrangeret i samarbejde med digitalarkivar Rasmus Falk fra Aalborg Stadsarkiv, hvor også kurset blev afholdt. Herunder er et lille referat af kurset.

 

Magnetbånd som kassettebånd, spolebånd og DAT bånd, diktafonoptagelser, VHS, spolefilm og andre analoge medier skal digitaliseres, inden det er for sent. Rasmus Falk redegjorde for de formater, der anvendes ved de forskellige medier, f.eks. Motion JPEG, DV, MPEG 2 og 4 og WAV til lydfiler. Rasmus Falk gennemgik udstyr til de forskellige medier, software til redigering, kvalitetstjek af digitaliseringsprocessen, lagerplads på server, migreringsstrategi, bitdybde, båndbredde og meget mere samt viste rundt i Stadsarkivets digitaliseringsværksted, hvor digitaliseringen foregår. Stadsarkivet har gennem årene indkøbt professionelt udstyr, således at man kan løse alle digitaliseringsopgaver.

 

Deltagerne havde en udbytterig formiddag og der blev fra deltagernes side givet udtryk for et ønske om at gentage kurset på et senere tidspunkt for at holde sig ajour på emnet og udveksle erfaringer. 

 

Kursus i digital bevaring

Rasmus Falk demonstrerer Stadsarkivets 8 mm filmscanner.
Foto: Lisbeth Præstegaard

 

Accepter cookies

Som de fleste andre hjemmesider bruger bcnord.dk cookies blandt andet til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og til at optimerer hjemmesiden for både dig og andre brugere.