Bevaringscenter Nordjylland Bevaringscenter Nordjylland ForsideExtranet login

Japansk kunsthåndværk

Vendsyssel Kunstmuseum viser frem til 31. maj 2008 en vandreudstilling med nutidigt japansk kunsthåndværk.

Udstillingen er en foreløbig kulmination på længere tids opbygning af et japansk - vendsysselsk netværk, hvor omdrejningspunktet netop har været kunst og kultur - af særlig høj kvalitet. Med hjælp fra den japanske ambassade i Danmark er det lykkedes museet at få udstillingen til Hjørring.

Vendsyssel Kunstmuseum er det eneste sted, udstillingen vises i Danmark. Genstandene kom til Nordjylland direkte fra Cairo, Ægypten og skal efter Hjørring videre til et stort museum i Frankfurt, Tyskland. Udstillingen på Vendsyssel Kunstmuseum er med andre ord en enestående chance for at få et indblik i, hvor rigt facetteret og professionel Japansk kunsthåndværk stadigvæk er.

Værkerne er fremstillet af så forskellige materialer som træ, glas, lak, porcelæn, keramik, bronze, jern, bambus, sten, kobber og mange med guld og sølvdekorationer.

For at undersøge, om det fornemme kunsthåndværk havde taget skade under den lange transport fra Cairo til Hjørring, var arbejdet med udpakningen lagt i hænderne på konservator Lone Juhl fra Bevaringscenter Nordjylland.

Læs mere om Lone Juhls udpakning af genstandene i avisartikel fra Nordjyske.

Læs mere om udstillingen på Vendsyssel Kunstmuseums hjemmeside.


Takiguchi Kazuo. Uden titel, 1995. Foto Vendsyssel Kunstmuseum.

 


Imaizumi Yoshio. Skål med plante- og blomsterdekoration, 1993.


Kado Isaburo. Rødt lakeret bord, 1996


Fujita Toshiaki. Lagdelt form af træ, 1995

Accepter cookies

Som de fleste andre hjemmesider bruger bcnord.dk cookies blandt andet til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og til at optimerer hjemmesiden for både dig og andre brugere.