Bevaringscenter Nordjylland Bevaringscenter Nordjylland ForsideExtranet login

Bliv konservator

Konserveringsarbejde er en forudsætning for bevaringen af vores natur- og kulturarv.

 

Det er konservatorer, som står bag konserveringen og restaureringen af fx Grundloven, vikingeskibene i Roskilde, Marmorkirken og kongehusets kjoler.

 

Det var også konservatorer, som rensede Jellingestenen for graffiti og som parterede og reddede skelettet fra den hval, der drev på land ved Vesterhavet i 2011.

 

Konservering er et alsidigt fag, hvor man skal bruge hovedet og hænderne. Som konservator skal man være kreativt tænkende og have øje for detaljen.

 

Uddannelsen foregår på Konservatorskolen, som er en del af Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Her er der mulighed for at studere konservering og bevaring inden for fem forskellige retninger:

  • Grafisk
  • Kunst
  • Kulturhistorisk
  • Monumentalkunst
  • Naturhistorisk.

Så uanset om man interesserer sig for fx foto, kunsthistorie, arkæologi, skulpturer, dyr, håndværk eller håndarbejde, er der rig mulighed at arbejde teoretisk og praktisk med sit interesseområde.

Men hvad laver en konservator helt præcist?
Hvad er konservatoruddannelsen?
Og hvorfor er konservering og bevaring vigtigt for samfundet?

 

Læs mere på www.kons.dk

Næste optag på Konservatorskolen er i 2013.

 


Malerikonservering er en enkelt af flere specialer i konserveringsfaget.

Accepter cookies

Som de fleste andre hjemmesider bruger bcnord.dk cookies blandt andet til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og til at optimerer hjemmesiden for både dig og andre brugere.