Bevaringscenter Nordjylland Bevaringscenter Nordjylland ForsideExtranet login

BCN finder Krøyer-tegninger

Bevaringscenter Nordjylland har i 2010-2011 til opgave at håndtere museumsgenstandene i forbindelse med en omfattende restaurering af Drachmanns Hus i Skagen.

 

Under tømning af huset gjorde folkene fra BCN den 17. maj et opsigtsvækkende fund, idet en lukket slagbænk viste sig at rumme adskillige papirgenstande. Der var flere interessante ting, som omtales i en anden nyhed her på siden, men de væsentligste må siges at være to hidtil ukendte bygningstegninger udført og signeret af P. S. Krøyer.

 

Tegningerne viser Drachmanns Hus og dokumenterer således, at Krøyer har tegnet Holger Drachmanns ombygning af huset og tilføjelse af atelier. Hidtil har man antaget, at arkitekt Ulrik Plesner tegnede ombygningen.

 

Den ene tegning viser husets facader og forslag til vinduer i atelieret. Denne tegning er koloreret i akvarel. Den anden tegning viser plantegning med indretningsforslag. Tegningerne danner grundlag for yderligere undersøgelse af den originale indretning af Drachmanns Hus.

 

Se også www.drachmannshus.dk

 


Da Krøyer-tegningerne var fundet, blev champagnen åbnet. Fra venstre Jens Nymose, Hans Nielsen, Bente Nielsen og Pascal faudot. (Lone Billeschou Juhl ville ikke med på billedet). Foto Ole Jespersen.

 


Da slagbænken blev åbnet, viste der sig en sand guldgrube.

  


Pascal Faudot og Ole Jespersen tømmer slagbænken og opdager tegninger, der er udført af P. S. Krøyer.

 


Grafisk konservator Jens Nymose i færd med at rense en af de nyfundne Krøyer-tegninger. Et "nødkonserveringsværksted" blev etableret i Drachmanns have.

Accepter cookies

Som de fleste andre hjemmesider bruger bcnord.dk cookies blandt andet til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og til at optimerer hjemmesiden for både dig og andre brugere.