Bevaringscenter Nordjylland Bevaringscenter Nordjylland ForsideExtranet login

museer

For museerne udfører træværkstedet på Bevaringscenter Nordjylland primært konservering af museumsgenstande, men vi kan tilbyde en lang række af andre ydelser. Fx:

  • Rådgivning om klima og klimaregulering i udstilling og magasin
  • Rådgivning omkring skadedyr
  • Opsætning af udstillinger
  • Montering af genstande
  • Rekontruktion af manglende dele eller hele genstande
  • Sikring af løse dele på genstande
  • Løbende vedligehold af udstillingsgenstande

Permanente udstillinger indeholder bevaringsværdige genstande, som ikke håndteres ret ofte, men alligevel er de løbende udsat for støv, luftforurening, insekter mv. Samtidig er der måske løse elementer på fx møbler, der bør limes eller sikres på anden vis. Bevaringscenter Nordjylland tilbyder at gennemgå udstillinger og magasiner med henblik på rengøring af genstande, sikring af løse elementer, kontrol for skadedyr mv.

 

I et tæt samarbejde med udstillingsarkitekter og museets eget personale kan vi desuden forestå fremstilling af udstillingskulisser, montrer og podier eller fx individuelt tilpassede transportkasser til museumsgenstande. Vi arbejder i alle materialer, og i materialevalget tager vi naturligvis hensyn til æstetik og museumsgenstandenes bevaring.

 

Vi har fryserum og kan udføre frysedesinfektion af museumsgenstande.

Limning af løse lister og fastlægning af løs finér er opgaver, der typisk kan udføres i museet. Foto Per Lysdahl, Vendsyssel Historiske Museum.

 


Lettere restaureringsopgaver kan udføres i museet. Foto Per Lysdahl, Vendsyssel Historiske Museum.

 

Oprindelig renæssancedør før restaurering. Vendsyssel Historiske Museum.

 

Døren efter restaurering, hvor mest muligt originalt er bevaret.

Accepter cookies

Som de fleste andre hjemmesider bruger bcnord.dk cookies blandt andet til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og til at optimerer hjemmesiden for både dig og andre brugere.